31 Aralık 2008 Çarşamba

2009 Öss Değişiklikleri tablo halinde ve Açıklaması

Soru dağılımlarıyla beraber 2009 ÖSS Değişiklikler tablo halinde:

http://www.mircscriptleri.net/murato...ikleri2009.doc


Açıklama: Türkçe Testinde Dil Bilgisi soruları kalktı diye bir açıklama yapılmadı.

Bu nedenle; bu konuda net bir açıklama beklemekten başka bir şeyde yapamazsınız. Tam tersine ortaya şu anlık şu sonuç çıkar: Dil bilgisi türkçe testinde sorulmayacak açıklaması gelmediği için türkçe testinde de dil bilgisi soruları olacaktır. Çünkü daha önce türkçe testinde dil bilgisi vardı. Kalktı diye de açıklama gelmediği için bu da demektirki halen var.

Eşitağırlıkçılar psikoloji çözmeyecekler. Nedeni ise Lisede Milli Eğitim bu dersi seçmeli yapmıştır. Ama ortaya şöyle bir karmaşa çıkmıştır. Eşitağırlıkçılar Psikoloji, Sosyoloji gibi testleri çözmüyor
ve bu dersler onlara seçmeli. O zaman niçin halen Psikoloji, Sosyoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık gibi alanlar Eşitağırlık alanda? Bu bir tezatlık değilde nedir... Kısacası Eğerki ÖSYM Psikolojiyi Sos-2 testine almışsa Psikoloji, Sosyoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanlarda mutlaka Sözel-2 alana kaydırılmalıdır. Yoksa bunun adı daniskalıktır. Düpedüz saçmalamaktır.

Fen testlerindeki düzenleme; Hem Milli Eğitim hem ÖSYM'nin kimya ve biyoloji derslerininde artık gereği kadar öğrencilerin önemsemelerini istemesindendir.

Mat-2 testinde 3 Analitik Geometri sorusu eklenerek Mat-2 soru sayısı 18'e indirilmiştir.

Mat-1'de açıkça belirtilmesede 3 yıldır 8-9 tane Geometri soruldu. Geometri sorularının gene sorulacağı bellidir. Çünkü olmayacağı konusunda bir açıklama yoktur. Yani Mat-1 testinde Geometri sorularının kalktığı gibi bir durum yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sayac Ekle